200 famílies de Baró de Viver reclamen un ascensor als seus habitatges des de fa més de 20 anys. Noticia del 02/10/2016 publicada a BTV.

200 FAMÍLIES DE BARÓ DE VIVER RECLAMEN UN ASCENSOR ALS SEUS HABITATGES DES DE FA MÉS DE 20 ANYS.

Prop de 200 famílies de Baró de Viver fa més de dues dècades que s’esperen per tenir un ascensor al bloc de pisos on viuen. Es tracta dels edificis de la tercera i quarta fase de reforma del barri, que van tenir lloc a principis dels anys 90.

Han passat més de 20 anys des que el Patronat Municipal de l’Habitatge va construir els pisos de la tercera i quarta fase que va servir per reallotjar els veïns de les cases barates de Baró de Viver. En total van ser 21 escales de veïns de planta baixa més tres plantes. Es van planificar als anys 80 i, llavors, la normativa no obligava a instal·lar-hi ascensors. Uns 23 anys més tard aquelles famílies encara no han pogut instal·lar els ascensors a les seves finques. Des de fa anys molts d’aquests residents, conjuntament amb l’associació de veïns, reclamen a l’Ajuntament ajudes per afrontar el cost de la instal·lació d’ascensors. Moltes d’aquestes persones són grans, n’hi ha que estan malaltes, altres tenen problemes de mobilitat i algunes fa anys que no surten al carrer a causa de no poder pujar i baixar escales. Finalment, el primer ascensor s’instal·larà els propers mesos. Es posarà a l’escala del carrer de Quito n. 1. Els 12 propietaris dels pisos han trigat uns dos anys a posar-se d’acord i recollir tota la documentació que es requereix per sol·licitar els ajuts públics per a la instal·lació d’ascensors.

Segons ha informat l’Ajuntament, les comunitats que decideixen instal·lar ascensor es poden acollir a la convocatòria d’ajudes específica que s’ha convocat per a Baró de Viver. Aquesta convocatòria preveu una subvenció del 60 % del cost de les obres, que gestiona el Consorci de l’Habitatge de Barcelona. L’altre 40 % de la inversió que s’ha de fer va a càrrec de la comunitat de propietaris. A més, es preveuen ajuts per a les famílies propietàries de fins al 100 % del cost de les obres, en funció dels ingressos de la unitat familiar. Si la unitat familiar té uns ingressos de fins a 2,5 vegades l’IRSC (aproximadament uns 25.000 € bruts anuals), l’ajut serà del 100 %. L’ascensor que s’instal·larà els propers mesos al carrer de Quito n.1 serà interior i s’instal·larà al forat de l’escala, ja que és prou ampla. De les 21 escales que esperen ascensor, a vuit hi ha la possibilitat d’instal·lar-n’hi un d’interior. A la resta, s’haurà d’estudiar la manera d’adequar-ne un, que segurament haurà de ser exterior i s’haurà de col·locar a la façana.

 

Aqui deixu el enllaç del video que ha fet Barcelona Televisió.

http://www.btv.cat/btvnoticies/2016/10/02/200-families-baro-de-viver-reclamen-ascensor-habitatges/#None

Desplaça cap amunt