Baró de Viver i el Bon Pastor s’activen amb el Mou-te. Noticia publicada per BTV el 22/09/2017

Baró de Viver i el Bon Pastor s’activen amb el Mou-te

El programa organitza caminades amb gossos de teràpia per promoure l’activitat física i el benestar psicològic i social

La iniciativa Mou-te organitza passejades per la llera del riu Besòs cada dijous al matí. Es fan en grup i amb gossos, propis o del Centre de Teràpies Assistides amb Cans (CTAC), per aprofitar els beneficis associats a la tinença responsable d’animals de companyia. El programa està finançat pel programa Salut als barris, de l’Agència de Salut Pública, i pel Pla de barris del Bon Pastor i Baró de Viver.

La iniciativa vol promoure l’activitat física i el benestar físic, psicològic i social de les persones adultes. Hi ha dos punts de trobada, un a cada barri: davant del CAP Bon Pastor i a la plaça del Baró de Viver. Els participants poden venir amb el seu gos o, si no en tenen, poden passejar els gossos de teràpia assistida. La participació dels animals millora el benestar emocional dels usuaris i la seva autoestima alhora que fomenta la socialització amb altres persones. Teresa Casas, tècnica d’intervencions assistides amb animals del CETAC, explica que la participació dels gossos dona un sentit a l’activitat, una vocació de servei i alhora fomenta que s’estableixin vincles.

Un projecte pilot

El projecte va arrencar a l’abril i s’allargarà fins a finals de novembre. Llanos Roldán, de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, assegura que l’objectiu és promoure el benestar físic, mental i social de la gent del barri. “L’activitat està dirigida als veïns del Bon Pastor i Baró de Viver, tot i això estem oberts a gent d’altres barris”, destaca. Aquesta activitat és una prova pilot i quan finalitzi es valorarà fer-ne una segona edició i també si s’ha de fer a altres zones de la ciutat.

L’activitat és oberta i gratuïta però cal inscripció prèvia. El circuit i velocitat de les caminades s’adapten a les característiques i la demanda dels participants. Les inscripcions es poden fer als centres cívics del Bon Pastor i Baró de Viver i al Centre Esportiu Municipal Bon Pastor.

Aquí teniu el link on podeu veure el video de la noticia de BTV

http://beteve.cat/baro-de-viver-i-el-bon-pastor-sactiven-amb-el-mou-te/

 

Desplaça cap amunt