El barri de Baró de Viver recuperarà el camp de futbol municipal després de tres dècades. Noticia publicada 21/05/2017 a la web del Ajuntament de Barcelona.

El barri de Baró de Viver recuperarà el camp de futbol municipal després de tres dècades

L’equipament ha estat llargament reivindicat pel veïnat al llarg de les darreres dècades

Aquesta actuació s’emmarca en un dels projectes motor del Pla de Barris de Bon Pastor i Baró de Viver, que té la creació de nous equipaments esportius i la promoció de l’esport base com a eines d’integració

El Barri de Baró de Viver, al districte de Sant Andreu, recuperarà el camp de futbol municipal després de tres dècades de reivindicacions per part dels veïns. Aquest mes de maig començaran els tràmits per fer realitat aquest equipament esportiu que es preveu que estigui enllestit a la primavera de 2019.

El barri de Baró de Viver comptava amb un camp de futbol municipal fins l’any 1985. Aquell any va començar l’enderrocament de les cases barates del barri i la construcció dels blocs de pisos on van ser reallotjats els inquilins. La remodelació completa del barri va comportar també la desaparició del camp de futbol. Des de llavors, els veïns i veïnes no han deixat de demanar la recuperació d’aquest equipament esportiu.

El projecte neix amb dos objectius. D’una banda, donar resposta a les reclamacions dels veïns i veïnes, i de l’altra, millorar la connexió del barri amb la resta de la ciutat, teixint una trama urbana amb la zona de La Maquinista, i generant un nou espai de relació social a la cantonada més propera a la part residencial del barri, per tal de fomentar la interrelació amb la resta d’equipaments de la zona, tant educatius com culturals.

El camp estarà ubicat a la confluència dels carrers Tucumán i Ciutat d’Asunción, un terrenys que no es troben urbanitzats i que actualment ocupa un dipòsit de vehicles de B:SM, que haurà de ser reubicat. L’accés a la instal•lació es farà per la intersecció dels dos carrers.

El nou camp de futbol de Baró de Viver serà un camp bàsic poliesportiu de gespa artificial, de 105 metres de llarg per 63 metres d’amplada, amb marcatges de 100x60m per al camp de futbol, un camp de 91,4×55 per a hoquei i dos camps travessers de 60x30m per a futbol7, amb un aforament aproximat per a 200 espectadors.

L’equipament estarà dotat d’espais esportius i complementaris, amb tres vestidors de grups amb serveis i dutxes, un vestidor d’àrbitres, infermeria, despatxos, magatzems, espais tècnics i un espai social a l’accés, amb serveis per al públic.

Un projecte del Pla de Barris de Bon Pastor i Baró de Viver

En aquests moments, s’han dut a terme els estudis previs, i al mes de maig és previst que es liciti la redacció de l’avantprojecte del camp de futbol, així com la possible adjudicació de la redacció del projecte bàsic. Es preveu que l’obra comenci durant el tercer trimestre de 2018, per tal de tenir-la acabada a la primavera següent. Aquesta actuació es finançarà amb inversió procedent del Pla de Barris, amb un cost aproximat de 2 milions d’euros. La creació de nous equipaments esportius i la promoció de l’esport base com a eines d’integració formen part d’un dels projectes motor del Pla de Barris de Bon Pastor i Baró de Viver.

Més informació a:

http://ajuntament.barcelona.cat/premsa/2017/05/21/el-barri-de-baro-de-viver-recuperara-el-camp-de-futbol-municipal-despres-de-tres-decades/

Desplaça cap amunt