Districte de Sant Andreu

Adreça: Plaça Orfila, 1, 08030 Barcelona
Telèfon: 934 027 000
Web: Consell Municipal del Districte de Sant Andreu

L’arribada del tren d’alta velocitat (AVE) a Sant Andreu, on tindrà una de les dues parades a Barcelona a la nova estació de la Sagrera, significarà un abans i un després per al districte.

Els canvis urbanístics previstos, vinculats a aquest projecte, ja han començat a marcar la seva realitat territorial. Les transformacions afectaran la part baixa dels barris de la Sagrera i de Sant Andreu i el límit entre aquest darrer i els barris del Bon Pastor i de Baró de Viver, al llarg del gran parc lineal que seguirà tot el traçat del tren. El barri del Congrés i els Indians (en record dels catalans que van fer fortuna a les colònies americanes i després hi van tornar); el de Navas, al sud del districte, i el de Trinitat Vella, al nord, no tindran desenvolupaments urbans vinculats a l’AVE en els seus territoris.

El casc antic de Sant Andreu es manté compacte, amb més de 52.000 habitants. El Bon Pastor està afectat també per un gran projecte urbanístic de reforma que, de moment, està reubicant els habitants del conjunt de les cases barates en noves edificacions situades a la mateixa zona.

Desplaça cap amunt