l’Alfred Bosch regidor del Ajuntament de Barcelona visita les entitats de Baró de Viver

l’Alfred Bosch a Baró de Viver visitant les entitats

20150919_200612

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El passat 16 de setembre amb l’Alfred Bosch vam fer una passejada per Baró de Viver.
Aquesta visita va ser organitzada per la M. Rosa Bayá dins de la campanya base de la Federació de Barcelona  d’ERC. Hi vam participar, a més de L’Alfred i la Maria Rosa, en Lluís Vendrell (militant i veí de Baró de Viver) en Narcís Miranda i jo mateix.
L’objectiu d’aquesta passejada era poder xerrar amb tota una serie d’entitats del barri i coneixer, de ben aprop, què és el que estan fent i amb quins problemes es troben.

Per començar, en Lluís Vendrell ens porta als camps de petanca provisionals. Allà una dotzena de veïns  ens parlen de l’aillament històric que pateix Baró de Viver. Ens exposen  la necessitat i la urgència (tant de temps dilatada) del cobriment de les vies de l’AVE per poder connectar-se de forma natural amb Sant Andreu i el reste de la ciutat.
Es queixen també de la manca de suport, per part de l’ajuntament, al teixit associatiu propi del barri.

A Baró de Viver hi viuen 2438 persones i és el segon barri amb la taxa d’atur mes alta de la ciutat, per darrera de Ciutat Meridiana.

Visitem les instalacions provisionals de la petanca, a la cantonada dels carrers Ferran Junoy i Ciutat d’Asunción. El club de petanca és allà, encara, de manera provisional. Els han ofert entrar a les noves instalacions però ells no hi volen anar perquè consideren que no estan acabades.
En aquestes pistes, llargament provisionals, tenen problemes de deixadesa, s’han trobat rates i serps, a causa de la sorra amuntegada al solar del costat  que porta allà des de que es va construir la Maquinista…
L’espai actual es molt petit i no té aigua potable. Tenen un módul d’obra per a canviar-se on no hi caben de capa manera.
Actualment el club de petanca té 24 jugadors federats a més dels socis.
Hi ha unes instalacions noves, al costat del Centre Cívic, però els membres del club consideren que no estan acabades i es negen a entrar-hi. Per acceptar les claus mancaria trepitjar i posar grava. Demanen 5 taules i aire condicionat per l’espai de vestuaris. Denuncien que l’enllumenat (de sofisticat diseny) és insuficient per a la pràctica del seu esport. Demanen també la instalació de cartells amb informació sobre l’activitat que allà es desenvolupa.

20150919_201235

Anem desprès al Centre Cívic, el més modern de la ciutat, premiat internacionalment amb premis de sostenibilitat i disseny. Molt ben dotat, però infrautilitzat.
Ens presenten a la dinamitzadora del Centre que ens acompanya durant la visita i a la cap del Centre de Gent Gran que ens agraeix la visita i l’interès per la feina que estan tirant endavant.

Anem desprès a visitar a la Junta de CF Baró de Viver, amb el Manolo (president), el Lluís Vendrell (que ens acompanya durant tota la visita) i tota la resta de la Junta. L’Alfred els exposa que ERC esta fent tot el possible per posar el tema del camp de futbol (que en un proper article exposarem detalladament) a la agenda i que es començi a fer el projecte.
ERC és l’únic partit polític que porta aquest tema al seu programa i s’ha inclós dintre del paquet de 100 mesures que volem impulsar aquest mateix any.

.20150919_200706

 

 

 

 

 

 

 

Després de CF Baró de Viver anem a la Agrupació de Sevillanes. Allà la responsable ens demana un millor acondicionament de l’espai, i la gent que ens acompanya ens comenten que els antics espais del Centre Cívic vell estan buits i que, en el seu moment, els van dir que el passat estiu els donarien les claus perquè en poguessin fer ús i aprofitar l’espai. No ha estat així.

Continuem la visita anant a les pistes sobre la llosa que cobreix la Ronda del Litoral,  allà juga la Asociación Deportiva Baró de Viver. Ells reclamen el cobriment de la llosa, per que tenen problemes d’humitats al estar tant a prop del Besos . També es queixen de que no tenen prou espai ( el vestidor fa de dutxa, oficina, magatzem i tot és molt petit)

L’últim tema del que parlem es l’eliminació de la linea de bus 73 per introduir H4 dins la xarxa ortogonal. El problema rau en que aixó deixa el barri sense bus perquè l’H4 comença i acaba al Bon Pastor i no arriba al barri. Els avis l’agafen per anar al CAP de Casernes.
Només els deixen, al barri, l’autobus 11 que els caps de setmana té una freqüencia de 1h 15m i durant la setmana 20 minuts.

Carlos

Carlos Escuredo
Conseller portaveu.

 

Noticia penjada: http:\\ercmunicipalstap.wordpress.com/2015/09/29/amb-lalfred-bosch-a-baro-de-viver/

 

Desplaça cap amunt